Recepten

RodeBessenTaartRode bessentaart

Ingrediënten

Porties: 10

  • 200 g witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil

Rode bessen vulling:

  • het wit van 2 eieren
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 250 g rode bessen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in: 1uur

  1. Voor het deeg: in een middelgrote kom bloem en bakpoeder via een zeef mengen. Boter, suiker, eierdooiers en citroenrasp toevoegen tot zich een deeg vormt. Op een koele plek 30 minuten laten rusten.
  2. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Het deeg uitrollen en in een springvorm leggen. 25 minuten in de oven bakken tot het deeg goudgeel is.
  3. Voor de rode bessenvulling: in een middelgrote kom het eiwit stijf kloppen. Geleidelijk suiker en maïzena toevoegen en 5 minuten kloppen. De rode bessen toevoegen en in de bakvorm over het deels gebakken deeg verspreiden.
  4. 10 minuten in de oven bakken tot de bovenlaag licht gebruind is.

Bron: allrecipes.nl

Laatste nieuws

Twitter