Weetjes

De geneeskracht van rode bes

Medicinale werking van rode bes

De rode bes heeft net als zwarte bes een medicinale werking. Het eten van de bessen werkt koorts reducerend, eetlustopwekkend, bloedstelpend en het vergroot de neiging om afvalstoffen uit te zweten. Over het algemeen bevorderen rode bessen de spijsvertering en werkt het licht laxerend. Het rode besje helpt gifstoffen beter uit het lichaam af te voeren. Het past in een detox-dieet.

Voedingswaarde rode bes

In rode bessen zitten veel vezels, vitaminen, mineralen en andere fytonutriënten. Het is rijk aan vitamine B1 en C. Bovendien zitten er de volgende mineralen in: ijzer, fosfor, kalium, koper en mangaan. Verder bevat het fytonutriënten die vallen onder de anthocyaninen. De grote hoeveelheid vezels in dit kleine vruchtje helpen mee aan een gezonde en gelijkmatige spijsvertering zodat bloedsuikerspiegels niet teveel fluctueren. Hierdoor gaat de rode bes vermoeidheid tegen en werkt het goed voor mensen met diabetes type 2.

12 Indicaties voor rode bes als medicijn

Er zitten antioxidanten in groente en fruit. Rode bessen kennen medicinale werking door de fytonutriënten anthocyaninen, die vaak in rode vruchten voorkomen als antioxidant. Hierdoor is het een natuurlijke preventie tegen kanker, diabetes, hartziekten en ouderdomsverschijnselen in het algemeen. Daarnaast wordt door kruidendeskundigen in Europa de rode bes voorgeschreven bij de volgende 12 ziekten.

 1. Obesitas
 2. Reuma
 3. Miltproblemen
 4. Pijn aan de urinewegen
 5. Anorexia
 6. Blaasproblemen
 7. Cirrose
 8. Lage Bloeddruk
 9. Leverproblemen
 10. Vermoeidheid
 11. Algemene verschijnselen van zwakte
 12. Galproblemen

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100353-de-geneeskracht-van-rode-bes.html

Laatste nieuws

Twitter